Cseresznyevirágzás japán módra Bécsben

A cseresznyevirág, a sakura Japán közismert szimbóluma. A hanami, azaz a virágzó cseresznyefa alatti elmélkedő piknikezés a japánok kedvelt tradicionális tavaszi időtöltése. Nem kell azonban feltétlenül Tokióig szaladni Bécsből azért, hogy részünk legyen ebben a csodálatos élményben.

Hanami a Richard-Waldemar-Parkban

Richard Waldemar neve nem túlzottan közismert a bécsiek köreiben. Az 1930-as évek színészéről elnevezett park, ami macskaugrásnyira található az U4-es metró Pilgramgasse megállójától, azonban nagyon népszerű, főleg ilyenkor, április elején.

A fotósok imádják

Negyedórás sétával a Naschmarkttól is kényelmesen elérhető a falatnyi pihenőhely, ami sok bécsi fotósnak nyújt kedves témát, hiszen itt virágoznak ki először a városban a japáncseresznyék. A fasor hihetetlenül dúsan virágzik, ami igazi tavaszi hangulatot varázsol a 6. kerület házai közé.

Oldalak

Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.
Sztárok
Olyannyira a szívébe zárta a Budapest Park közönségét Horváth Tamás, hogy minden alkalommal, mikor ott játszik, magára tetováltatja a dátumot. Szóval varrathatja magára hamarosan a 2024. május 17-et...