Bécsi fiákerek nyomában

Ami Velencének a gondolák, az Bécsnek a fiákerek. Régimódi, romantikus módja a városnézésnek, aminek a gondolatával sokan eljátszanak, de csak kevesen választják. Mi gyalog eredtünk a nyomukba a belváros palotanegyedében.

A fiáker

Kevés olyan közlekedési eszköz van a világon, ami annyira egyértelműen kötődik egy városhoz, mint Bécshez a fiáker. Ilyen Bangkokban a tuktuk, Londonban a black cab vagy Velencében a gondola. A fiáker az utóbbival áll közeli rokonságban, hiszen nem retró taxiról van szó, hanem viszonylag kötött útvonalakon, a városi látványosságok ódivatú megtekintésére szolgál.

A kétlovas fiákerekkel (nem keverendő a konflissal, ami egylovas kocsi) mindenhol találkozhatunk a Hofburg és a Stephansplatz környékén. A Stephansdom mellett várakozik a legtöbb fiákeres, de könnyen foghatunk fuvart az Albertinaplatzon és a Michaelerplatzon is. Ha szeretnénk kipróbálni, egy kisebb kocsikázásra 50 euro, a hosszabb menetre 80 euro körüli árral számoljunk.

A bécsi belváros felderítésének költségtakarékos módja, ha gyalog követjük a fiákereket. Nem akarunk senkit lebeszélni arról, hogy kocsira szállva járja be az 1. kerületet, de az útvonalak mentén számtalan látnivaló kínálkozik, amit nem érdemes kihagyni. Mi a Hofburgból indulva jártunk a fiákerek nyomában.

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.