Bécs rózsakertje, a Volksgarten

Az utolsó posztban megelőlegeztük a bécsi rózsaszezont, és az eltelt pár napban be is robbantak a virágok, ahogy kell. A Volksgarten, Bécs legrégebbi közparkja a belváros igazi rózsakertje. Megszámlálhatatlan fajta rózsát ültettek már ide a legkülönfélébb alkalmakból, és a dúsan virágzó rózsafák, rózsabokrok ezrével vonzzák a helyieket és turistákat egyaránt.

Pazar színek

Bár a bécsi Parlament épülete előtt lankadatlanul folyik az autók, autóbuszok és villamosok áradata, a Ring túloldalán, magas sövénnyel és fasorral elválasztva a közlekedés zajától a belváros egyik legnyugalmasabb parkjában, a Volksgartenben találjuk magunkat. Bécs első közparkját 1823-ban, jóval a városfal lebontása és a Ring kiépítése előtt nyitották meg a város polgárai előtt.

A Volksgartenbe a Burg, a Ring, a Burgtheater és a kormányzati negyed felől egyaránt be tudunk sétálni. Májustól szeptemberig rózsákban tobzódik a park nagy része, sokan hétről-hétre újra kijönnek megnézni, hogy éppen melyik fajták virágzanak a több száz közül.

Oldalak

Lifestyle
Az internet már jó ideje velünk van, a magyar kormány azonban most megváltoztatna néhány dolgot. Meglátjuk, hogy véghez viszik-e!
Egészség
Ha még mindig nem érted el a vágyott alakot a nyárra, akkor most mutatunk egy olyan élelmiszert, melynek hihetetlen előnyei vannak, ha minden egyes nap fogyasztasz belőle egy keveset, sőt mi több,...
Sztárok
Újabb botrányos helyzetbe csöppent a 66 esztendős színész. Baldwin nem bánt kesztyűs kézzel a zaklatójával.