Láttad már Bécset éjjel?

Hiába a két hete rövidülő éjszakák, még mindig nagyon korán besötétedik. Az esti fények viszont másként mutatják a várost, ezért végigbaktattam a Ringen az Operától a Ringturmig, és fotózgattam. Főleg villamosokat.

A város esti fényekben

Egész nap otthon ültem, így aztán jól esik a séta a hidegben. Az előző estéből okulva felvettem az új parkámat, és a fiam hótaposóját is kölcsönkértem. Bár villamosozni készültem, de nálam ritkán tudni előre, hogy mi sül ki a tervekből. A Staatsoper jó fotóstéma, és szerencsére a helyiek, turisták egyaránt figyelmesen hagyják az embert, hogy megtalálja a megfelelő beállítást.

A Maria-Theresien-Platzig elsétálva nem találtam igazán jó témát. Elnézegettem a Steinway-zongorákat a kirakatban a párásodó üvegen keresztül, próbáltam a Goethe-szoborból kihozni valamit, de úgy ül az öreg a karosszékében, mint aki éppen megevett nyolc gombóc hideg töltött káposztát. A Naturhistorisches Museum előtt aztán egy égszín-, de legyünk őszinték, inkább bugyikék villamos vonta magára a figyelmemet. Láttuk már a Ringen körbejáró sárga nosztalgiavillamost, láttunk Manner-rózsaszínre festettet is, de ezt a címeres antik csodát még nem.

Nem tudtam ellenállni, hogy kis kitérőt tegyek a Heldenplatzra. Adventben már készítettem éjszakai fotót itt a Burgról, gondoltam, legyen most is egy.

Kedden még a szikrázó napsütésben sétáltunk a Parlament előtt. Éjszaka, ebben a párás, nyirkos hidegben egész más arcát mutatja az épület.

A Rathaust nehéz most szépen fotózni, elbontották a karácsonyi vásár bódéit, és építési terület az egész Rathausplatz. Azért itt is sikerült egy villamososat elcsípni a Burgtheater lépcsőiről.

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...