Bécs madártávlatból - Ahogyan még nem láttad az osztrák fővárost

Bécsben szuper lehetőségeket talál, aki a felhők közül akar a városra nézni. Ősszel jártunk a szőlőhegyen, többször voltunk a Donauturmban, legutóbb pedig a Ring esti fényeit csodáltuk az Eistraum kilátótornyából. Ezúttal egy egész napot szántunk rá, hogy keressük a legjobb madártávlatokat és teszteljük a bátorságunkat.

DC Tower

Bécsben - Budapesttől eltérően - több tucat sokemeletes irodaházat építettek az utóbbi évtizedekben. Igazi felhőkarcoló is akad közöttük. A 250 méter magas DC Tower 2013-ban készült el a bécsi ENSZ-központnak is otthont adó Donaucity városrészben. Az U1-es metró Kaisermühlen V.I.C. megállójánál kell leszállni, innen rögtön szemügyre is vehetjük az égbenyúló tornyot.

A kilátóterasz

A DC Tower 207 méteren lévő kilátóterasza jócskán lepipálja a tőle húszpercnyi sétára lévő Donauturm 50 méterrel alacsonyabban forgó kávézóját. (Jó szívvel ajánljuk azonban az utóbbit is a Bécsbe látogatóknak, hiszen pazar élmény.) A pár eurós díj leszurkolása után a lift pillanatok alatt felrepít a DC Tower tetejére, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul elénk.

Ha már erre járunk, érdemes egy sétát tenni a Vienna International Center épületei között is. A központ ötlete a néhai Bruno Kreisky kancellártól származott, és Johann Staber tervei alapján 1973 és 1979 között épült fel. A VIC az új és a régi Duna-ágak közötti félhold alakú terület közepét foglalja el. Az Alte Donau kedvelt üdülő- és szabadidős területe a bécsieknek.

Bécs egyik legszebb parkja

Az épületcsoport túloldalán a hatalmas Donaupark terül el, ami Bécs egyik legszebb parkja. Az 1964-es Kertészeti Világkiállításra hozták létre, tele különleges növényekkel, szezonális virágokkal. A parkban kisvasút közlekedik, találunk itt tanméhészetet, de itt van a város legnagyobb játszótere (a lányom csak szuperjátszinak hívja), valamint a már említett Donauturm kilátótorony is. Kisgyerekesek inkább ide jöjjenek, mint a Praterbe!

Oldalak

Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...