Így teheti tönkre a szülő a csemetéje önfeledt gyermekéveit

Úgy nőttem fel, hogy soha egy rossz szót nem kaptam azért, mert adott esetben piszkosan mentem haza az óvodából/iskolából. Nálunk az volt az alapelv, hogy a mosógép kimossa. Ezt mindenképpen tovább akartam vinni én is, és sikerült is. Soha azon még nem idegeskedtem, hogy hogy néz ki a gyermek kabátja, cipője, nadrágja. Mindből van több, ki lehet mosni, le lehet cserélni. Ez az elv 100%-ban beleépült a hétköznapjainkba, nem valami nehéz megtartani, és rengeteg felesleges konfliktustól kímél meg bennünket. Ezért is bántott annyira, amit tegnap az óvoda öltözőjében éltem meg.

Őszi mulatságok

Mentem a kisfiamért, aki a szokott módon rohant felém. Általában öltözés közben vagy még előtte megkérdezem, hogy hogy érzi magát, mi volt ma a legjobb. Szerencsére ezekre a kérdésekre (még) nagyon szívesen válaszol. Kiderült, hogy az udvaron voltak délelőtt, faleveleket dobáltak, hemperegtek benne. Abból próbáltak odút építeni, sőt, csúszkáltak is rajta, mert egy-egy kupac egy kisebb lejtőre volt összegyűjtve. Mosolyogva hallgattam végig, miközben eszembe jutott, hogy bizony annak idején ezt én is élveztem. Jó érzéssel futottak rajtam végig a régi képek.

Egészen elmerültem a saját emlékeimben, meg abban, hogy erről milyen boldogan és lelkesen lehet mesélni, amikor arra eszméltem, hogy mellettünk az egyik kislány épp a délelőtti élményeket meséli. De nem felszabadultan, fülig érő szájjal, már-már kiabálva, hanem leszegett fejjel, szomorúan, olykor megakadva. Nem értettem, hogy miért is lehet az, hogy amíg az én fiamnak ez élmény, addig a kislánynak nem igazán.

Aztán rájöttem: a kislánynak is élmény lehetett, de ő már előre félt a következményektől. Ugyanis a ruhájuk igen mocskos lett. A cipők olyan sárosak voltak, hogy alig lehetett rájuk ismerni, a kabátok és nadrágok pedig nagyon látványosan viselték a játék nyomait. És amíg nálunk ez nem téma, addig abban a családban ez bizony az. A kislány szépen megkapta a magáét a koszos ruhadarabok miatt, és persze mindezért ő, a maga 5 évével és az óvónők lettek a hibásak.

Fotó: hdwyn.com

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...