Legtutibb fehércsokis narancskenyér
Gyors desszert, ami tökéletes reggelire és uzsonnára egyaránt.
Ez a narancsos finomság pont ilyen.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Legtutibb fehércsokis narancskenyér
Hozzávalók:
PISKÓTÁHOZ
- 40 dkg Liszt
- 25 dkg Cukor
- 20 dkg Vaj
- 150 ml Tej
- 150 ml Narancs juice
- 2 db Narancs reszelt héja
- 3 db Tojás
- 1 csomag Sütőpor
- 1 kk Vanília őrlemény
- 1 csipet Só
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
- 1 tábla Fehér csokoládé
- 1 tk Olívaolaj
Elkészítés:
Először a lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval.
Egy magas falú tálba habosra keverjük a puha vajat, a cukorral és a vanília őrleménnyel. Amikor elértük a kívánt állagot, hozzáadjuk egyesével a tojásokat, a narancs reszelt héját, majd mehet bele a tej és a narancslé.
Végül több részletben a masszába szitáljuk a lisztes keveréket.
Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a szuper narancsos tésztánkat.
185 fokra előmelegített sütőben sütjük 40 percig, majd hagyjuk a tortaformában kihűlni.
Amíg sül a narancskenyerünk felolvasztjuk a fehér csokit, amibe egy evőkanál olívaolajat keverünk, a kész narancskenyérre csurgatjuk és megvárjuk amíg rádermed.
TÁLALÁS
Mandulaszeletekkel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett ez a szuper narancskenyér recept és szeretnél még hasonló klassz tartalmakkal találkozni, akkor kövess Instagramon és lájkolj Facebookon, hogy mindig értesülj a legfrissebb receptekről. :)
GASZTROTIPP
Ha szeretnénk még narancsosabb ízt elérni, akkor tésztába szórhatunk kandírozott narancsot is. Ettől még citrusosabb lesz a narancskenyerünk.