Hirdetés

Anya, nézd! blog

Amikor nyár elején azt ecseteltem, elérkeztünk a dackorszak első felvonásához, hiába kacagtak az idősebb gyermekek anyukái azon, hogy csak majd ezután jön a java, visszakacagtam. Hát, figyelj! Amikor nyár elején leírtam azt, hogy elkezdődött a dackorszak, szerintem nem voltam magamnál…

Nem vagyok varrónő, nem vagyok túl ügyes sem, de azt kell mondanom, a baba, amit készítettem, elég menő! Nincs semmi trükk, egy zokni kell hozzá, tű és cérna, meg egy kis töltőanyag. És egy óra „énidő”, mondjuk akkor, amikor épp alszik a gyermekem.

Nem tehetek róla: nekem az ősz egyet jelent a boldog bekuckózással és alkotással. Mindig is ez volt, de amióta Lölő anyukája vagyok, neki készítek mindent. Most például gyurmát főztem és tárolódobozt öltöztettem kendőbe.

Apuka ki van borulva. Retteg. Hallani sem akar arról, hogy Lölőnek egyszer udvarolni fog valaki. Sőt, el is veszi feleségül. Apuka parázik. Apuka joggal parázik, hiszen a lánya már most, 19 hónaposan talpig nő.

Nem tudok rajzolni. Annyira nem tudok rajzolni, hogy már most zavarba jövök, ha egyszer Lölő arra kér majd, firkáljak neki egy kutyát vagy egy bocit. Van kiút a tehetségtelenségből? Vagy inkább állítsam azt, hogy én tulajdonképpen egy alternatív művész vagyok?

Nem tudta volna biztosítani több tucat ügyfél és banki dolgozó nyugalmát – ezt mondta az a biztonsági őr, aki negyven perces várakozás után azért küldött ki a bankból egy kisgyermekes anyukát, mert a 18 hónapos csecsemő hangosan sírt. Hm… Vajon mit gondolhat erről egy 18 hónapos? Talán ezt, íme!

Fél éve még olyan távolinak tűnt, hogy kimondja: anya. Fél éve még olyan hihetetlen volt, hogy egyszer kézen fogva megyünk a játszótérre. Fél éve még el sem tudtuk képzelni, milyen lesz ő teljes fogsorral. Lölő már másfél éves.

Hurrá, újra nyaralunk! Idén nem kapkodunk, idén inkább pakolászás közben zoknikkal kergetőzünk, kemény munkával összeállított listát keresünk, majd találunk meg összefirkálva a szennyestartóban. Mert idén is kell a lista utazás előtt, sőt, még inkább kell a lista, mert anya feje nem káptalan.

Oldalak