Hirdetés

Szabó Mónika pszichopedagógus, a Szamócadiagnosztika vezetője

Bemutatkozás

Az életem során soha nem tudtam mást elképzelni, minthogy gyermekekkel foglakozom. Tanulmányaimat, képzéseimet folyamatosan annak szellemében kerestem és végeztem, illetve végzem ma is, hogy hol tudok leghatékonyabban segíteni a gyerekeknek.

Szemléletem

Hiszem és tudom, hogy a gyerekek pontosan érzik, ha valaki tényleg figyel rájuk, ha valaki tényleg a problémikra, örömeikre koncentrál. Ha ez a kapcsolat nem születik meg, akkor semmilyen képzés, iskola nem ér semmit, a hivatás szó üres, tartalom nélküli kifejezés marad. Az én hivatásomat elsősorban nem a tanulmányaim, nem az elkötelezettségem, hanem a gyermekektől kapott válaszok - a szeretet, a frissesség, a nyitottság, a kreativitás - töltötte meg tartlommal.

Képzettségeim

Ismereteimmel a 2-14 éves korú gyerekeknek és szüleiknek tudok segíteni. Nagyon fontos kiemelnem, hogy a gyerekek problémáit nem önmagukban, hanem holisztikus szemléletben diagnosztizálom és kezelem a lehetőségek függvényében.

Éppen ezért az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola gyógypedagógus karán szerzett pszichopedagógus tanári diplomámat kiegészítettem beszédértés és beszédészlelés diagnosztikai képzéssel, anyanyelv zenei és helyesírás fejlesztő tréneri oklevéllel, illetve Csendes Éva módszertanára épülő sajátélményű tréninggel és Kokas Klára módszertanára épülő zeneterápia tréninggel. Mivel a mozgás nagyon sokat elárul a gyerekekről, és erről nemcsak a gyógypedagógia, hanem a versenysport felől is ismereteket kívántam szerezni, ezért a Testneveléstudományi Egyetem Felnőttképzés Akrobatiks rock’n roll szakedzői képzését is elvégeztem.

Szakterületeim

  • Beszédészlelési zavarok korai felismerése, kezelése és felzárkoztatási programok tervezése kivitelezése az MdDF módszer alapján.
  • Anyanyelvi fejlesztés.
  • Motivációs, kommunikáció és konfliktus kezelő tréningek vezetése.
  • Szülői hatékonyságot segítő konzultációk.
  • Cathrine Pedagógiai Program kidolgozása és alkalmazása kamaszoknak.
  • Készség- és képességfejlesztő foglalkozások vezetése.
  • Értékátadás, közvetítés 14 – 15 éves korosztály számára a pszichopedagógia és a szabadidőpedagógia eszközeivel.
  • Szülőtámogató – szülői kompetenciát erősítő workshopok.

Itt tudsz tanácsot kérni:

sz.monika@szamoca-gyermekcentrum.hu

Eddig megjelent cikkek: