Afrikának is van saját Erős Pistája – Gasztro-túrán jártam Tunéziában

Még soha nem jártam Tunéziában, sőt, Afrikában sem, elképzelésem sem volt arról, mi vár majd rám, amikor meghívást kaptam egy hamisítatlan tunéziai gasztro-túrára. Annyit tudtam, hogy meg fogom kóstolni a helyi Erős Pistát, a harisszát, és bepillantást kapok majd a helyi ételek világába is. Amire nem számítottam, az az, hogy ennyire otthon érzem magam ebben az észak-afrikai kis országban és lépten-nyomon a nagymamámat fogom emlegetni.

A Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal meghívásában 6 csodás napot töltöttem Tunézia északi részén, ahol egy komplett gasztro-túrát szerveztek nekünk. Szeretek enni, imádok új dolgokat kipróbálni, ezért kapva-kaptam az alkalmon. A túra fő témája a harissza volt, amire hihetetlenül büszkék a helyiek. Még egy fesztivált is szerveztek a téma köré, zenével, felvonulással, közös főzéssel és persze termékbemutatóval, ahol a helyi paprikaőrlemények mellett a magyar Erős Pista is helyet kapott, mint egyetlen külföldi. Nem véletlen, egészen hasonló a kettő, a mi Pistánk paprikásabb, az ő változatuk meg ízesebb és fűszeresebb.

A helyiek büszkék a paprikájukra

A tunéziaiak az utcán szárítják a paprikájukat

Szinte végtelen számú verziót készítenek a harisszából

Így néz ki a tunéziai lecsó

Wossala Rozina és a Konyhafőnökök találkozása

Oldalak

Sztárok
80 évvel ezelőtt született hazánk egyik legnépszerűbb és legtragikusabb sorsú előadóművésze, Szécsi Pál, akinek hatása mind a mai napig meghatározó a magyar könnyűzenében.
Sztárok
A walesi herceg felesége teljesen elzárkózott a nyilvánosság elől a hasi műtétjét követő időszakban. Azóta ugyan napvilágot látott róla néhány fotó, ám ezek eredetiségét rendre megkérdőjelezte a...
Utazás
Szinte teljesen biztosak vagyunk benne, hogy te magad is jártál már a szóban forgó szigeten.