Nekik köszönheted, hogy minden nap ihatsz kávét - Lélegzetelállító fotók a termelőkről
Mi a kávé szerelmesei vagyunk, engem konkrétan a legmeghittebb kapcsolatom is egy csésze cappuccinóhoz fűz, nagy rajongójaként pedig mindig is érdekelt, mi történik a kávéval, mielőtt az asztalomra kerül. A világ egyik vezető kávémárkája és a Slow Food Alapítvány együttes munkájának köszönhetően most megismerkedhetünk azokkal az emberekkel, akik minden nap keményen dolgoznak azért, hogy reggelente élvezhessük a forró feketénket.
Miből lesz a cserebogár?
Belegondoltunk egyszer is abba, miközben ültünk egy kávézóban, újságot olvastunk egy vaníliás latte mellett, vagy épp lefőztük a reggeli feketét a jó öreg kotyogósunkban, hogy milyen folyamaton megy keresztül a kávé, a termelés pillanatától kezdve egészen addig, amíg belekortyolunk? Megfordult a fejünkben valamikor, hogy hányan dolgoznak naphosszat verejtékcseppekben fürödve azért, hogy a polcról minden nap könnyedén leemelhessük a kedvenc ébresztő elixírünket? Őszintén szólva, én is hazudnék, ha azt mondanám, hogy szoktam ezen a témán agyalni, épp ezért, most egy különleges fotósorozaton keresztül alkalmunk nyílik kicsit közelebbről megismerni azokat az embereket, akiknek köszönetet mondhatunk az állandó koffeincsodáért.
Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!