A legforróbb szexjelenetek, amelyeket látnod kell! (18+)

Minden évben felbukkanó kérdés a filmes szexjelenetek rangsorolása, most az elmúlt évtizedek nagy kedvenceit vesszük sorra, a teljesség igénye nélkül.


Szex a konyhában - A postás mindig kétszer csenget, 1981.

A nyolcvanas évek elején készült film a negyedik adaptációja James M. Cain híres regényének. A romantikus drámában Jack Nicholson alakítja Franket, aki belegabalyodik munkaadójának feleségébe, Corába (Jessica Lang). A premieren megbukott a film, rosszul fogadták, és azóta sem vált kultikus darabbá; nem úgy, mint az a jelenet, amikor Frank egyetlen mozdulattal a konyhaasztalra fekteti Corát, és meggyőzi a nézőket arról, hogy ez a néhány perc lesz a film legjobb része.

 

Az örök kedvenc - Elemi ösztön, 1992.
Nyugodtan beszélhetünk műfajteremtő alkotásról, a film sikerét követően számos mozifilmben jelent meg a csábító femme fatale alakja, a nőé, aki fülledtséget visz a thrillerbe. Sharon Stone számára áttörést jelentett a film, pillanatok alatt lett ismert sztár. Mindezt a sikert köszönheti annak a szexjelenetnek, amit számos kolléganője nem mert bevállalni, a nyílt szexualitást bemutató film éppen megúszta az NC-17 besorolást (csak 17 éven felülieknek). A mozi legizgalmasabb és legtöbbször emlegetett jelenete (Stone bugyi nélküli lábrakosgatásán túl) Catherine és Nick (Michael Douglas) szeretkezése a hatalmas franciaágyban, mindenféle takargatás és ködösítés nélkül, annak meztelen valójában.

 

Latin szeretők - Desperado, 1995.
A mexikói akció sikere leginkább a bámulatos szereplőgárdán múlt, hiszen Antonio Banderas és Salma Hayek mellett olyan neveket sikerült megnyerni, mint Quentin Tarantino vagy Danny Trejo. A film igazi pörgős akciójelenetekből áll, Banderas alakítja a legendás pisztolyforgatót, akit a bosszú mellett másfajta szenvedély is hajt. Rengeteg szavazáson került be a film szexjelenete a legjobbak közé, pedig snittekből kellett összevágni a végső verziót, mert a Carolinát játszó Salma folyamatosan elbőgte magát a felvételeken. A profi stáb munkájának hála, a nézők már egy igazi latin temperamentumú ágycsatát láthatnak.

 

A gyengébbik nem csókjai - Mulholland Drive, 2001.
David Lynch a 2000-es években is folytatta a rá oly jellemző álomszerű, rejtélyes, néha hátborzongató jelenetek rendezését, amelyeket már a Kék bársonyban vagy a Twin Peaks-ben megszokhattunk. A Mulholland Drive – A sötétség útja motívumgazdag alkotás, rengeteg műfaji besorolást foglal magába, így erotikus szálak is belegabalyodnak a történetbe. Emlékezetes jelenet például, amikor a két női főszerepelő, Naomi Watts és Laura Herring egymásnak esnek, mintegy „hálából.”

 

Szörnyen emlékezetes - Szörnyek keringője, 2001.
Leticia (Halle Berry) és Hank (Billy Bob Thornton) kapcsolatáról szól ez a film, két olyan emberről, akik családi tragédia miatt maradnak magukra, és a "véletlen" folytán találkoznak. A kezdeti boldogságra árnyékot vet néhány tényező, és kiderül, hogy múltjukban a szálak összekapcsolódnak, sorsuk jobban egybefonódik, mint ahogyan azt sejtették. A film emlékezetes képsora, amikor Leticia vetkőzni kezd a kanapén, majd pár kockával később egy erotikával túlfűtött szexjelenetbe csöppen a néző. A színésznő az alakításért egy Oscar-t zsebelhetett be, a pletykák szerint pedig nem is kellett igazán játszania a szerepét, legalábbis, ami az ágyjelenetet illeti.

 


Túl a barátságon - Brokeback Mountain, 2005.

A három Oscar-díjjal jutalmazott film két cowboy szerelmét dolgozza fel, emiatt rengeteg kritikát kapott, mert a cowboyok homoszexuális ábrázolása nagy port kavart a konzervatív amerikaiak körében. Ennis (Heath Ledger) és Jack (Jake Gyllenhaal) a Brokeback hegyen dolgoznak együtt, és egy este közös sátorban kötnek ki, ahol fény derül rá: több van köztük barátságnál. A későbbiekben külön folytatódik életük, családjukkal élnek, de egy újbóli találkozás előhozza régi, igazi érzéseiket. A két férfi közötti sátoros jelenet a leghíresebb homoszexuális szerelmi képsorrá nőtte ki magát az utóbbi években, és a kritikusok szerint még jobban kiteljesedhetett volna, ha nem a 60-as, 70-es évek világában játszódik.

Címkék:

Hasonló cikkek

Bejössz a barátnőd pasijának? Ezekből a jelekből megtudhatod
Barátnők között mindig is létezett egy íratlan szabály, mely szerint a másik kiszemeltje, vagy párja egyértelműen tabunak számít. A női megérzés ritkán csal, és néhány...
Vágykeltő dallamok - Ezeket hallgasd szex közben
Biztosan te is álmodoztál már a tökéletes szeretkezésről, amit akárcsak a filmekben, egy dögös zene kísér végig. Megkerestük az 5 legerotikusabb dalt, amik garantáltan...
14 dolog, ami elkerülhetetlen egy kapcsolatban
Vannak dolgok egy kapcsolatban, melyekre csak akkor jöttök rá, mikor már régóta együtt vagytok, vagy akár össze is költöztetek. Senki sem szólt az elején, hogy ezek a ...

Szólj hozzá Te is!