A legforróbb szexjelenetek, amelyeket látnod kell! (18+)

Minden évben felbukkanó kérdés a filmes szexjelenetek rangsorolása, most az elmúlt évtizedek nagy kedvenceit vesszük sorra, a teljesség igénye nélkül.


Szex a konyhában - A postás mindig kétszer csenget, 1981.

A nyolcvanas évek elején készült film a negyedik adaptációja James M. Cain híres regényének. A romantikus drámában Jack Nicholson alakítja Franket, aki belegabalyodik munkaadójának feleségébe, Corába (Jessica Lang). A premieren megbukott a film, rosszul fogadták, és azóta sem vált kultikus darabbá; nem úgy, mint az a jelenet, amikor Frank egyetlen mozdulattal a konyhaasztalra fekteti Corát, és meggyőzi a nézőket arról, hogy ez a néhány perc lesz a film legjobb része.

 

Az örök kedvenc - Elemi ösztön, 1992.
Nyugodtan beszélhetünk műfajteremtő alkotásról, a film sikerét követően számos mozifilmben jelent meg a csábító femme fatale alakja, a nőé, aki fülledtséget visz a thrillerbe. Sharon Stone számára áttörést jelentett a film, pillanatok alatt lett ismert sztár. Mindezt a sikert köszönheti annak a szexjelenetnek, amit számos kolléganője nem mert bevállalni, a nyílt szexualitást bemutató film éppen megúszta az NC-17 besorolást (csak 17 éven felülieknek). A mozi legizgalmasabb és legtöbbször emlegetett jelenete (Stone bugyi nélküli lábrakosgatásán túl) Catherine és Nick (Michael Douglas) szeretkezése a hatalmas franciaágyban, mindenféle takargatás és ködösítés nélkül, annak meztelen valójában.

 

Latin szeretők - Desperado, 1995.
A mexikói akció sikere leginkább a bámulatos szereplőgárdán múlt, hiszen Antonio Banderas és Salma Hayek mellett olyan neveket sikerült megnyerni, mint Quentin Tarantino vagy Danny Trejo. A film igazi pörgős akciójelenetekből áll, Banderas alakítja a legendás pisztolyforgatót, akit a bosszú mellett másfajta szenvedély is hajt. Rengeteg szavazáson került be a film szexjelenete a legjobbak közé, pedig snittekből kellett összevágni a végső verziót, mert a Carolinát játszó Salma folyamatosan elbőgte magát a felvételeken. A profi stáb munkájának hála, a nézők már egy igazi latin temperamentumú ágycsatát láthatnak.

 

A gyengébbik nem csókjai - Mulholland Drive, 2001.
David Lynch a 2000-es években is folytatta a rá oly jellemző álomszerű, rejtélyes, néha hátborzongató jelenetek rendezését, amelyeket már a Kék bársonyban vagy a Twin Peaks-ben megszokhattunk. A Mulholland Drive – A sötétség útja motívumgazdag alkotás, rengeteg műfaji besorolást foglal magába, így erotikus szálak is belegabalyodnak a történetbe. Emlékezetes jelenet például, amikor a két női főszerepelő, Naomi Watts és Laura Herring egymásnak esnek, mintegy „hálából.”

 

Szörnyen emlékezetes - Szörnyek keringője, 2001.
Leticia (Halle Berry) és Hank (Billy Bob Thornton) kapcsolatáról szól ez a film, két olyan emberről, akik családi tragédia miatt maradnak magukra, és a "véletlen" folytán találkoznak. A kezdeti boldogságra árnyékot vet néhány tényező, és kiderül, hogy múltjukban a szálak összekapcsolódnak, sorsuk jobban egybefonódik, mint ahogyan azt sejtették. A film emlékezetes képsora, amikor Leticia vetkőzni kezd a kanapén, majd pár kockával később egy erotikával túlfűtött szexjelenetbe csöppen a néző. A színésznő az alakításért egy Oscar-t zsebelhetett be, a pletykák szerint pedig nem is kellett igazán játszania a szerepét, legalábbis, ami az ágyjelenetet illeti.

 


Túl a barátságon - Brokeback Mountain, 2005.

A három Oscar-díjjal jutalmazott film két cowboy szerelmét dolgozza fel, emiatt rengeteg kritikát kapott, mert a cowboyok homoszexuális ábrázolása nagy port kavart a konzervatív amerikaiak körében. Ennis (Heath Ledger) és Jack (Jake Gyllenhaal) a Brokeback hegyen dolgoznak együtt, és egy este közös sátorban kötnek ki, ahol fény derül rá: több van köztük barátságnál. A későbbiekben külön folytatódik életük, családjukkal élnek, de egy újbóli találkozás előhozza régi, igazi érzéseiket. A két férfi közötti sátoros jelenet a leghíresebb homoszexuális szerelmi képsorrá nőtte ki magát az utóbbi években, és a kritikusok szerint még jobban kiteljesedhetett volna, ha nem a 60-as, 70-es évek világában játszódik.

Címkék:

Hasonló cikkek

5 ok, miért szexelj minden nap
Szeretkezni szuper dolog, mégis kevés olyan pár van, aki a hét minden egyes napján szán időt egy kis hancúrra. Ha ti is közéjük tartoztok, akkor sürgősen változtassato...
Az önkielégítés áldásos egészségügyi hatásai
Önmagunk kényeztetése amellett, hogy elképesztően élvezetes, rengeteg jótékony hatással is bír. Cikkünkből kiderül, melyek ezek!
Tudományos szextippek, amelyek bizonyítottan működnek
Ha van valami, amiben felesleges kételkedni, akkor az a tudomány. Éppen ezért ajánljuk melegen azokat a szextippeket, amelyek remekül beválnak - legalábbis a vizsgálat...

Szólj hozzá Te is!