Zserbó szelet - Recept

Klasszikus karácsonyi sütemény, éppen ezért nem maradhat le az ünnepi menüről sem. Nem is hinnéd, hogy milyen könnyű elkészíteni!

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő

A töltelékhez

  • 60 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 1 liter sűrű sárgabaracklekvár
  • 1 dl rum

A mázhoz

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 dl víz

Elkészítés

Így készül a tészta: Az élesztőt a tejjel és a három evőkanálnyi cukorral felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk az elmorzsolt margarinnal, a felvert tojásokkal, csipetnyi sóval és az élesztős tejjel. A tésztát pihentetés nélkül három egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk belőle. Az egyes cipókat körülbelül 3 mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. A töltelékhez a diót összekeverjük a porcukorral.

Egy tepsibe sütőpapírt teszünk. A hozzávalókat a következőképpen kell egymásra tenni: tészta, baracklekvár, rummal meglocsolt cukros dió, tészta, baracklekvár, cukros dió, tészta. A tésztarétegeket tűvel átszurkáljuk. A sütőt 200 fokra melegítjük és megsütjük a süteményt.

A mázhoz megolvasztjuk az apróra tördelt csokoládét és a porcukrot. Ha felolvadt, elkeverjük benne a margarint, majd a mázat egyenletesen elterítjük a sütemény tetején. Hagyjuk kihűlni, majd utána szeleteljük fel!

Ha te is szereted a hagyományos süteményeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!

Fotó: zsuzsaisinthekitchen.blogspot.com

Oldalak

Sztárok
Bátran kimondhatjuk, hogy a rappert nehéz féken tartani. Kanye West most újra bunyózott hirtelen felindulásból.
Sztárok
Sokan felfigyeltek arra, hogy Ördög Nóra súlya a karrierje fellendülése óta nem igazán ingadozik. Most elárulta, hogy tud még mindig ilyen csúcsformában lenni.
Lifestyle
Közösségi költségvetésből új zebra épül Budapesten. Ezen a helyen nem kell többet aluljárózni.