Zsemlegombóc juhtúróval - Recept

Minden levest még finomabbá és különlegesebbé tesz ez az isteni levesbetét, a juhtúrós zsemlegombóc.

Hozzávalók

  • 400 g juhtúró
  • 4 tojás
  • 4 száraz zsemle
  • 1/2 szerecsendió

Elkészítés

Daráljuk le a száraz zsemléket, dolgozzuk össze az összetört juhtúróval, a tojással, és a frissen reszelt szerecsendióval. Ebből egy viszonylag lágy a masszát kapunk, azonban 20 perc pihenés után a zsemle megszívja magát. Ekkor formáljunk belőle kb. dió nagyságú gombócokat, tegyük a levesbe, és forrástól számítva kb. 5-7 perc alatt főzzük készre.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!

Fotó: greenvegadine.wordpress.com

Oldalak

Sztárok
Zsurzs Kati, a népszerű magyar színésznő 1993-ban távozott a Thália Színházból: a teátrum vezetését ekkor vette át Törőcsik Mari és Schwajda György, s a két színházi nagyágyú úgy ítélte meg, hogy a...
Fashion&Beauty
A 21 esztendős sztárcsemete természetes báját és magabiztos stílusérzékét is édesanyjától örökölte.
Lifestyle
Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!