Zöldfűszeres libasült - Egyszerű recept egy isteni ebédhez

A kacsasült a legfinomabb húsételek közé tartozik, ráadásul az elkészítése sem olyan bonyolult. Mutatjuk a zöldfűszeres verzió receptjét!

Hozzávalók

  • 1,5 kg libahús (egész liba, comb vagy mell)
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 alma
  • zsálya, kakukkfű, rozmaring, majoránna
  • só, bors

Elkészítés

A húst alaposan tisztítsuk meg, majd dörzsöljük be sóval, borssal és majoránnával. Ezt követően helyezzük egy tepsibe a bőrükkel lefelé. Fedjük le, a tűzhelyen süssük át és forgassuk addig, amíg kissé meg nem pirul mind a két oldala. Ekkor öntsünk alá 2 dl vizet és tegyük mellé a megtisztított és felaprított hagymát, fokhagymát, almát és a friss fűszernövényeket. Előmelegített sütőbe helyezzük és 200 fokon nagyjából másfél-két óráig süssük. Krumplipürével és salátával tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: anotherheader.wordpress.com

Oldalak

Lifestyle
Egyre több az internetes bűnöző, akik ugye nem csak az OTP Bank nevében telefonálgatnak. Most egy nyugdíjast túlságosan is könnyű volt behúzni a csőbe.
Lifestyle
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!
Egészség
Több komoly betegség kialakulásához is vezethet a használt sütőolaj újrafelhasználása, legalábbis ez derült ki egy friss tanulmányból.