Virágos édesség - Rózsafagyi recept

Talán első hallásra furcsa lehet: virágszirmokat tálalni a megszokott ételek mellé vagy helyett, pedig a virág nem csak nagyon dekoratívan mutat az asztalon, de finom is. A virágos finomságoknak ezen felül még hagyománya is van: az ókori római konyha sem vetette meg ezeket a szépségeket.

Hozzávalók

  • 3 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 3 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl rózsaszörp vagy rózsalekvár
  • 0,5 dl rózsavíz

Elkészítés

A tejet, a rózsaszörpöt és a rózsavizet felforraljuk. Közben a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd a tejszínnel felhígítjuk a tojásos keveréket és hozzáadjuk a rózsás tejhez. Lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. Tehetünk bele megmosott szirmokat is. Hűtés után fagylaltgéppel készítjük el tökéletesre. Díszítésnek használhatunk illatos rózsaszirmokat.

Ezt is ajánljuk: Őszibarackos-málnás parfé - Katt ide!

Fotó: smartcookiebakes.com

Oldalak

Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...