Tormamártás házilag recept - Jobb, mint a bolti

Idén végre ki szeretnéd próbálni a házi készítésű tormát, de eddig nem mertél nekilátni? Akkor most eljött a te időd!

Hozzávalók

  • 2-4 db vastag nyers torma
  • ecet - ízlés szerint (1-2 kanál)
  • cukor - ízlés szerint (1 kanál)
  • só, őrölt fehérbors

Elkészítés

Készítsünk kb. fél liter cukros, őrölt borsos, ecetes vizet. A tormákat pucoljuk meg, és reszeljük le. Ezután kb. 10 másodpercig áztassuk forró vízbe. Ezzel elvesszük a nagyon csípős ízt. Ezután öntsük le róla a vizet és kóstoljuk meg. Nem baj, ha még nagyon csípős, mert ha üvegbe tesszük és ráöntjük a cukros ecetes vizet, az még lágyít az ízén. Lezárva, hűtőben tárolva kb. fél nap és már fogyasztható is.

Ezt is ajánljuk: Tormás tojássaláta - Katt ide!

Fotó: thetahoeweekly.com

Oldalak

Lifestyle
Nincs szükséged csodadiétára, se önsanyargatásra. 5 szempontot kell figyelembe venned és a várt eredmény nem marad el.
Lifestyle
Te sem vagy elégedett magaddal odalent és félsz attól, hogy a pasinak csak egy bizonyos "típus" tetszik? Lássuk, mit mondanak erről ők maguk.
Fashion&Beauty
Bár a korral járó változásokat olykor nehéz lehet elfogadni, sokszor valójában ebben rejlik a kulcs, ami a fiatalos, sugárzó külső megjelenéshez vezet.