Tojásfasírozott

Ha egy fokkal különlegesebbet szeretnénk enni, mint a sima fasírt, akkor kóstoljuk meg a tojásfasírozottat.

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 1 zsemle
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek liszt
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • só, törött bors
  • petrezselyem
  • pirospaprika
  • olaj

Elkészítés

Négy tojást keményre főzünk, kihűtjük, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, ha megszívta magát, alaposan kinyomkodjuk, és összedolgozzuk a kemény tojással, 1 nyers tojással, a nagyon finomra vágott vöröshagymával, sóval, borssal, pirospaprikával és az apróra vágott petrezselyemmel. Vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk belőle, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba és morzsába panírozzuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Bármilyen mártással, párolt rizzsel és sok salátával fogyasztjuk, de adhatjuk főzelék mellé is, feltétként.

Ezt is ajánljuk: Tojásos burgonyakrokett - Katt ide!

Fotó: parade.condenast.com

Oldalak

Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.