Recept

Thai csirkenyársak mogyorószósszal

Általánosságban elmondható, hogy szeretjük a kerti sütögetéseket. Most egy kicsit megspékeltük a feladatot a thai konyha ízeivel. Ha unod a szokásos grillezést, próbáld ki a thai csirkenyársakat ínycsiklandó mogyorószósszal!

Hozzávalók (24 db nyárshoz)

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    50 dkg lebőrözött csirkemellfilé
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 evőkanál halszósz
  • 3 evőkanál mogyoróolaj
  • 12 dkg, darabos földimogyoróvaj
  • 2 dl sűrű konzerv kókusztej
  • 1,5 evőkanál édes chili mártás
  • 1 teáskanál őrölt citromfű
  • olaj

Elkészítés

A csirkehúst szeleteljük fel vékony darabokra, majd csíkozzuk fel, és húzzuk rá az olajozott nyársakra. Vegyünk elő egy turmixot, öntsünk bele egy kis hidegvizet, majd turmixoljuk össze benne a fokhagymát, a vöröshagymát, a barnacukrot és a halszósz felét úgy, hogy sima masszát alkossanak. Öntsük ki egy tálba, és tegyük bele a nyársakat 3-4 órán keresztül pácolódni. Eközben a mogyoróolajat, a mogyoróvajat, a kókusztejet, a chili szószt, a citromfűt és a maradék halszószt egy kis serpenyőben főzzük addig, amíg krémes állaga nem lesz. A nyársakat faszénparázson vagy grillsütőn süssük pirosra, majd a szósszal együtt tálaljuk.

Megkedveltük a mogyorós ételeket? Próbáld ki a csípős mogyorós csirkét is!

Oldalak

Recept
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...
Fashion&Beauty
Áprilisban debütál a Daalarna új kollekciója, amely olyan menyasszonyoknak készült, akik egy igazán egyedi és szemkápráztató ruhában szeretnék kimondani a boldogító igent.
Lifestyle
A Vízöntő élete rövidesen jóra fordul. Napi horoszkóp!