Hirdetés

Ízekben gazdag brokkolis-tejszínes tészta csirkével - Ezért még akkor is hálás leszel, ha gyötör a macskajaj

A szilveszteri tombolás után nálunk általában egész napos pihenéssel és regenerálódással telik az új év első napja, így igyekszem a főzőcskézős teendőket is ehhez a laza mentalitáshoz igazítani. Épp ezért, most egy könnyű és finom, de ízekben gazdag tészta receptet hoztam, amiért hálás leszel még akkor is, ha gyötör a macskajaj. Mutatom, hogyan készül a brokkolis-csirkés penne.

Hozzávalók

  • 1 zöldségleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • fél kg csirkemell
  • fél vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél fej brokkoli
  • 250 g penne tészta
  • olaj
  • só, bors (fűszerezéshez ízlés szerint)

Elkészítés

A hagymát felaprítjuk, olajon megpirítjuk, apró falatokra vágjuk a húst és a megdinsztelt hagymán fehérre sütjük, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. A brokkolit szétszedjük egészen kicsi virágokra, megfőzzük a zöldségleveskockával megbolondított vízben. A csirkéhez hozzáöntünk fél pohár vizet (sisteregjen) és a tejszínt, és belenyomjuk a gerezd fokhagymánkat. Ezt követően (mikor már majdnem kész) hozzáadjuk a brokkolit, kicsit összekeverjük és jöhet rá a penne tészta is a végén. Én parmezánnal meg szoktam szórni a tetejét, de ez elhagyható.

Imádod a tésztákat? Kattints a következő oldalra még több receptért!

Fotók, videó: Bigbearswife.com, Youtube.com/Cookeryskills

Oldalak

Szólj hozzá Te is!