Szilvatorta - Recept
Sok a fán a szilva, és már nem győzünk belőle lekvárt vagy ép pálinkát készíteni?Akkor tegyünk félre egy párat, és készítsünk belőle isteni szilvatortát.
Hozzávalók
A tésztához
- 20 dkg liszt
- 12 dkg sütőmargarin
- 1 ek cukor
- 1/2 tk fahéj
- só
A tetejére
- 80 dkg szilva
Az öntethez
- 1 db tojássárgája
- 1 ek cukor
- 1/2 tk fahéj
- 1 dl tejföl
Elkészítés
Nyújtsuk ki a tészta hozzávalóiból összeállított tésztát, és egy 26 cm-es kerek formát béleljünk ki vele úgy, hogy körben legyen egy kis pereme. A kimagozott, negyedekre vágott szilvával sűrűn rakjuk körbe, és az előmelegített sütőben 200 fokon kezdjük el sütni. Eközben az öntethez valókat keverjük össze. A sütési idő harmincadik percénél a tortát vegyük ki, öntsük rá a keveréket, majd tegyük vissza a sütőbe, és további 15 percig süssük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel.
Ezt is ajánljuk: Szilvás gombóc