Szezámmagos-tonhalas tészta - A kedvenc fogásod lesz

A szezámmagos, tonhalas tészta egyszerre egészséges és laktató étel. Ha megkóstolod, garantáltan repetázni fogsz belőle. Mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • 25 dkg orsó tészta
  • 2 tonhal konzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • ételízesítő
  • szezámmag

Elkészítés

Rakjuk fel a tésztát főni, közben pedig pirítsuk meg a szezámmagot a serpenyőben. Pucoljuk meg a hagymát, vágjuk apró darabokra, és a tonhalkonzervből kicsorgatott olajon pároljuk üvegesre. Ha kész, tegyük hozzá a tonhalat, ízesítsük sóval, borssal ételízesítővel. Ezután öntsük hozzá a szezámmagot, és amikor már megpirultak, öntsük rá a tejszínt, és forraljuk fel a keveréket. Ha szükséges öntsünk hozzá egy kis vizet, hogy lágyítsuk, és hogy növeljük a lé mennyiségét. Utolsó lépésként a megfőtt tésztát öntsük rá a tejszínes tonhalra, és keverjük össze.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!

Fotó: pixgood.com

Oldalak

Sztárok
Volt idő, amikor az Oscar-díjas színésznő előre rettegett a csókjelenetektől. Hathaway friss interjújában egy több évtizedes kulisszatitokba avatta be a közönséget.
Lifestyle
Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az...
Lifestyle
Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!