Őrületesen jó combok - Az összes pasi odalenne értük
A fokhagymának ezer arca van: nem csak nagyon egészséges, de kiváló ízt ad az ételeinknek is. Cikkünkben ezúttal egy remek csirkés receptet hoztunk, amelyhez összesen 40 gerezdre lesz szükséged!
Hozzávalók
- 8 csontos, bőrös csirkecomb
- só és őrölt fekete bors
- 2 ek sótlan vaj
- 40 gerezd fokhagyma
- 1 és 1/2 csésze csirke húsleves
- 1 ek szárított kakukkfű
- 2 ek liszt
- 2 ek tej
Elkészítés
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A vajat melegítsük fel egy serpenyőben és ebbe tegyük bele a csirkecombokat. 2-3 perc alatt süssük át mindkét oldalukat. A húst ezután tegyük félre, a serpenyőbe pedig tegyük a meghámozott fokhagymákat. Kevergetve főzzük 4-5 percig, majd adjuk hozzá az alaplevet és forraljuk fel. Ekkor tegyük bele vissza a húst és szórjuk meg kakukkfűvel. Ezután vegyük alacsonyabbra a lángot és 25-30 percig főzzük. A húst ezután vegyük ki belőle és tegyük félre. A serpenyőben maradt szószhoz adjuk hozzá lassan a lisztet és a tejet, keverjük addig, míg besűrűsödik. Ízesítsük sóval és borssal, majd tálaláskor locsoljuk meg vele a húst.