Sült oldalas
Az oldalas nem nevezhető mindenki kedvenc ételének, hiszen sokan azért nem szeretik, mert zsíros. Ezt a receptet azonban érdemes kipróbálni. nem fogunk csalódni!
Hozzávalók
- 2,5 kb sertésoldalas
- só, bors
- 2 ek finomra vágott rozmaring
- 60 ml olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma, meghámozva és félbevágva
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük a húst egy nagyobb tepsibe. Sózzuk, borozzuk, hintsük meg rozmaringgal és locsoljuk meg az olajjal. Vágjunk éles késsel 8 kis lyukat a bordák közé, és nyomkodjunk mindegyikbe 1-1 fél gerezd fokhagymát. Süssük a húst 45-50 percig, míg megpuhul. A sütési idő attól függ, mennyi hús van a csontokon. Forrón tálaljuk.
Fotó: mollysmadeleine.blogspot.com