Sült libamell - Recept

Tény, hogy liba ritkán kerül az asztalra, de ezen érdemes változtatni, hiszen rengeteg finomságot lehet készíteni belőle, mint például az alábbi ételt.

Hozzávalók

  • 1 kg libamell
  • 1 ek méz
  • 2 narancs héja
  • csipetnyi só és bors
  • egy darab karikákra szeletelt vöröshagyma

Elkészítés

A megmosott és szárazra törölt húst dörzsöljük be sóval és borssal. A libamellet rakjuk egy tepsibe, és előmelegített sütőben 170 fokon másfél órán keresztül süssük, majd a hagymakarikákat és a narancsok héját hozzáadva tegyük vissza a sütőbe újabb fél órára. Ezután a libamell bőrét kenjük meg a mézzel, és további tíz percig süssük.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Márton napi libaaprólék leves

Fotó: nutmegsseven.co.uk

Oldalak

Sztárok
Újabb botrányos helyzetbe csöppent a 66 esztendős színész. Baldwin nem bánt kesztyűs kézzel a zaklatójával.
Fashion&Beauty
Bejelentette első magyarországi üzletének nyitási időpontját a Primark. A nemzetközi divatáruház várva várt üzlete Budapesten, a város egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában, az Arena Mallban kap...
Sztárok
Krisztusi korba lépett hazánk egyik leghíresebb koncertzenekara, akiket a Budapest Park nyitó sajtótájékoztatóján kérdeztünk az évek óta töretlen népszerűségük titkáról és közelgő terveikről.