Spenóttal töltött oldalas - Recept

Ha hétvégén egy kis összejövetelt fogtok rendezni a családdal, akkor lepd meg őket ezzel a különleges finomsággal. Garantált lesz a siker!

Hozzávalók

  • 70 dkg sertésoldalas
  • 60 dkg spenót
  • 1 diónyi vaj
  • 1 kis fej reszelt vöröshagyma
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 2 ek zsír
  • só, bors
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés

A spenótot megfőzzük, levét kinyomkodjuk, és áttörjük. A vajban megpirítjuk a hagymát, megpirítjuk a liszttel, fölengedjük a tejjel, sűrűre forraljuk, és a fűszerekkel ízesítjük, végül belekeverjük az áttört spenótot. Nyitott oldalasba kell töltetni a spenótos tölteléket, a végét összetűzzük, és forró zsírral leöntve, kívülről is besózva, egy kevés vízzel puhára pároljuk. A párolás után a sütőben nagy lángon, ropogós pirosra sütjük. Miután megsült, az oldalasból kihúzzuk a csontot, és a pecsenyét kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: miniat.com

Oldalak

Lifestyle
Az Oroszlán szerelmi élete meglepő fordulatot vehet. Napi horoszkóp!
Egészség
Rengeteg nőt érint ez a betegség Magyarországon, és tilos félvállról venni. A tünetek bizony egy bizonyos ráktípus előjelei is lehetnek.