Húsmentes napot tartanál? Próbáld ki ezeket a spenóttal töltött gombafejeket!

Bevallom, valószínűleg egy hetet sem bírnék ki hús nélkül, ám mégis jól esik néha egy-egy vega napot tartani. Ezek a gombafejek például a tölteléknek köszönhetően egészen különlegesek és nagyon laktatók!

Hozzávalók

  • 20 közepes méretű gomba
  • 1 ek vaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 csésze friss spenót
  • 220 g krémsajt
  • só, bors
  • ¼ csésze zsemlemorzsa
  • ¼ csésze parmezán

Elkészítés

A gombákat tisztítsuk meg, szedjük ki a szárukat és fejjel lefelé helyezzük egy tepsire. A gomba szárát aprítsuk fel és a zúzott fokhagymával együtt adjuk hozzá a serpenyőben felolvasztott vajhoz. Kevergessük 2 percig, majd adjuk hozzá a spenótot. Amint megfonnyadt, jöhet hozzá a krémsajt, a só és a bors. Pár percig főzzük, majd kanalazzunk ebből a krémből a gombákra. A parmezánt keverjük el a zsemlemorzsával, majd szórjuk a gombák tetejére. 190 fokra előmelegített sütőben süssük készre 12-15 perc alatt.

Fotó: blog.mushroominfo.com

Oldalak

Lifestyle
Főként az androidos mobilok tulajdonosainak életét keserítheti meg a SoumniBot nevű kártevő, mely képes ellopni az adott eszköz IP-címét, fiókadatait, névjegyeit, SMS-eit, fényképeit és videóit is.
Sztárok
Balogh Levente arról is lerántotta a leplet, milyen autók állnak nála otthon a garázsban. Nem szereti látványosan szórni a pénzt, ráadásul a lányai sem akarnak visszaélni hírnevével.
Lifestyle
Köztudott, hogy nagyon jó ötlet a napot egy kiadós reggelivel kezdeni, este pedig egy egészséges fogással zárni. Na, de mi a helyzet az ebéddel?