Spenótos brokkolisaláta recept
Ha ma inkább egy könnyed salátát fogyasztanánk ebédre, akkor próbáljuk ki az alábbi receptet.
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 20 dkg friss spenótlevél
- 5 dkg dió
- 15 dkg edami sajt
- fél citrom
- 2 ek olívaolaj
- darált bors
Elkészítés
Szedjük apró rózsáira a brokkolit, jól mossuk meg, majd forrásban lévő sós vízben főzzük egy percig. Egy perc elteltével szűrőkanállal szedjük át egy hideg vízzel teli edénybe, várjuk meg, míg kihűl, majd csepegtessük le alaposan. Tegyük egy nagy salátás tálba, adjuk hozzá a jól megmosott spenótleveleket, a kockára vágott sajtot és a sütőben megpirított diószemeket. Csorgassunk rá olívaolajat, daráljunk rá feketeborsot és ízesítsük a citrom kifacsart levével. Óvatosan keverjük össze, majd kis salátás tálkába tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Spenótos-petrezselymes krumplisaláta - Katt ide!