Sonkával és sajttal töltött tojástekercs - A szemet gyönyörködtető rolád

Japán ihletésű tojástekercs, amit magyar szájhoz igazítottunk. Húsvét környékén a megszokott omlett helyett csodálatos reggelinek ígérkezik a finom sonkával és olvadt sajttal a közepén!
Hozzávalók
- 3 tojás
- 2 evőkanál tej
- 10 dkg vékonyra szeletelt főtt-füstölt sonka
- 10 dkg reszelt sajt
- só, bors
- kevés olaj
Elkészítés
A tojásokat verjük fel, adjuk hozzá a tejet, sózzuk, majd borsozzuk. A serpenyőt egy kevés olajjal kenjük ki, majd mintha csak rántottát készítenénk, vékonyan oszlassunk el egy merőkanálnyi tojásos keveréket a felszínén. Igyekezzünk tényleg vékony omlettet készíteni, hiszen ezt fogjuk göngyölni. Alacsony hőfokon süssük, a tetején egyenletesen oszlassunk el egy kevés sajtot és sonkát, majd ha már félig megkeményedett a tojás, göngyöljük föl a felét. A fel nem göngyölt részt csúsztassuk a serpenyő másik oldalára, majd "egészítsük ki" az üres serpenyőrészen az omlettünket, adjunk hozzá egy keveset újra a tojásos keverékünkből. Ezt megint hintsük be vékonyan sajttal és sonkával, majd ha megint megszilárdult, göngyöljük tovább a tekercset, és folytassuk a tekercs növelését újabb adag tojásos keverékkel. Addig folytassuk, ameddig el nem fogy a tojás, majd a teljesen feltekert tekercs külsejére magas hőfokon pirítsunk rá. Amint kész van, deszkán pihentessük, és csak kihűlt állapotban szeljük föl.




























