Somlói galuska paleósan - Puha piskóta lágy csokoládékrémmel, tejszínhabbal

Egyik kedvenc desszertünk a somlói galuska. Hát, lehet ellenállni a lágy piskótának és a finom krémnek? Aligha... Szerzőnk, a PaleoVital blog szerkesztője ezúttal elhozta nekünk a diétás verzió receptjét, szinte biztos, hogy hétvégén ki is próbáljuk!

Hozzávalók és elkészítés

A csokoládés piskóta hozzávalói és elkészítése:

  • 3 db M-es tojás
  • 1 ek. útifűmaghéj
  • 2 ek. bambusz rostmix
  • 2 ek. gesztenyeliszt
  • 2 ek. kókuszliszt
  • 1 ek. tápióka keményítő
  • 4 dl kókusztej, vagy víz
  • 1 ek. vaj
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 ek. citrom
  • Ízlés szerint – stevia, eritrit

A fenti hozzávalókat összekeverjük, majd zsírpapírral kibélelt formában közepes lángon 35′ alatt megsütjük. Akár muffin formában is süthetjük, de akkor a muffinsütőt ki kell zsírozni és liszttel megszórni.

Csokoládékrém

A képen látható csokikrém 4 ek. kókusztejpor 1 liter vízzel való hígításával és hozzáadott 1 ek. konjac liszt sűrítéssel készült; melybe beleszórhatunk 10 dkg mazsolát és átfőzhetjük 0,5 dl karakteres szesszel, pl. rummal, aminek a szesztartalma a főzés során elpárolog.

Hab

Tojásfehérje + kókusztejszín hab.

Végső műveletek

A piskótát vágd fel apró kockákra, és tetszés szerint vagy egy nagy tálba vagy kisebb tálakba adagold. A csokikrémmel öntsd nyakon a piskótát. Végül kanalazd a tejszínhabot az alap tetejére.

Almás piskóta diétásan - Egyszerűen elkészíthető és hízni sem fogsz tőle

Pihe-puha piskóta almás töltelékkel, ami ráadásul diétás is? Szerintünk nagyon jól hangzik! Próbáld ki ezt is!

Oldalak

Fashion&Beauty
Jennifer Lopez egy igazi divatikon, és a tökéletesen összeválogatott szettjeiben mindig ragyog.
Egészség
Bár mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök nagyon egészségesek, valójában több tévhit kering a fogyasztásukkal kapcsolatban, mint gondolnád.
Lifestyle
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a rántott camembert az az étel, amit kivétel nélkül mindenki szívesen fogyaszt – elkészíteni azonban már jóval kevesebben szeretik, hiszen igencsak macerás folyamat...