Sarma-bosnyák töltött káposzta

A töltött káposztát szinte mindenki szeretni, így remek választás ebéd vagy egy kiadós vacsora gyanánt.

Hozzávalók:
• 900 g savanyúkáposzta levél
• 275 g darált borjúhús (marha vagy bárány)
• 1/3 pohár rizs
• 1 db közepes hagyma nagyon finomra reszelve
• só és bors
• marhahúsleves vagy vízvaj
• tejföl (tálaláshoz)

 

Elkészítés:
A káposztát óvatosan leveleire bontjuk. Összekeverjük a húst, hagymát, sót, borsot, paprikát. Mindegyik káposztalevélbe körülbelül egy evőkanál húsos tölteléket teszünk és feltekerjük. Széleit benyomkodjuk. A roládokat közepes méretű edénybe, szorosan tesszük. Leöntjük és befedjük marhahúslevessel, vagy vízzel. Fedő alatt felforraljuk, majd lassú tűzön legalább 3 órát főzzük. Tetszés szerint levével, vagy a nélkül, vajjal, vagy tejföllel tálaljuk. Kínálhatjuk főtt burgonyával is.


Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.

 

Oldalak

Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Home&Design
Nincs ki gondozza szeretett növényeidet mialatt te elutazol? Akkor olvass tovább, tippjeinkkel kedvenc zöldjeid sem sínylik meg a távollétedet.
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.