Sarma-bosnyák töltött káposzta
A töltött káposztát szinte mindenki szeretni, így remek választás ebéd vagy egy kiadós vacsora gyanánt.
Hozzávalók:
• 900 g savanyúkáposzta levél
• 275 g darált borjúhús (marha vagy bárány)
• 1/3 pohár rizs
• 1 db közepes hagyma nagyon finomra reszelve
• só és bors
• marhahúsleves vagy vízvaj
• tejföl (tálaláshoz)
Elkészítés:
A káposztát óvatosan leveleire bontjuk. Összekeverjük a húst, hagymát, sót, borsot, paprikát. Mindegyik káposztalevélbe körülbelül egy evőkanál húsos tölteléket teszünk és feltekerjük. Széleit benyomkodjuk. A roládokat közepes méretű edénybe, szorosan tesszük. Leöntjük és befedjük marhahúslevessel, vagy vízzel. Fedő alatt felforraljuk, majd lassú tűzön legalább 3 órát főzzük. Tetszés szerint levével, vagy a nélkül, vajjal, vagy tejföllel tálaljuk. Kínálhatjuk főtt burgonyával is.
Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.