Ropogós keksz aszalt gyümölcsökkel - Gyors recept, ha édesre vágysz
Ha szeretnél gyorsan összeütni egy finom süteményt, a következő ropogós kekszet feltétlenül ki kell próbálnod! Vigyázz, nagyon hamar elfogy!
Hozzávalók
- 220 g aszalt gyümölcs
- 175 g porcukor
- 100 g aprított mandula
- 75 g étcsokoládé
- 75 g fehér csokoládé
- 55 g vaj
- 6 ek habtejszín
- 4 tk liszt
Elkészítés
A vajat és a cukrot olvasszuk meg egy serpenyőben, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a tejszínt, az aszalt gyümölcsöket, a mandulát és a lisztet. Az így kapott masszából halmozzunk egy-egy kanállal a sütőpapírral kibélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre, végül a felolvasztott csokoládéból csorgassunk a sütemények tetejére.