Rakott palacsinta

Ha nincs időnk tortát sütni, elég, ha egymásra pakolunk jó néhány palacsintát, az egyes palacsinták közé pedig ízlés szerint rakhatunk bármit – lekvárt, nutellát, pudingot, csoki-vagy mogyórókrémet stb. – és máris kész a „torta”, vagyis a rakott palacsinta.

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 1-2 dl ásványvíz
  • 2 evőkanál cukor
  • fél dl olaj
  • csipetnyi só
  • bármilyen töltelék a palacsinták közé

Elkészítés
Először is megsütjük a palacsintákat, melyek közül néhányat vastagabbra készítünk, mint szoktunk, hogy legyen tartása. Ezután minden egyes lap közét megkenünk ízlésünk szerint bármilyen töltelékkel, legyen az baracklevkár, csokis vagy vaníliás puding, nutella vagy mogyorókrém. A tetejét is megkenhetjük bármilyen szósszal vagy díszíthetjük gyümölcsökkel.
Tálalása melegen és hidegen egyárant jó, de érdemes hűtőbe tenni, hogy megszilárduljon és lehessen szeletelni.

Ha imádod a palacsinta bármelyik formáját, kóstold meg a fagyis palacsinta receptünket is!

Oldalak

Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...