Desszert krumpliból? Miért ne! - Szirupos édesburgonya almával

Délután van és nassolnál valamit, ami nem hizlal? Akkor a következő receptet ki kell próbálnod! Tele van vitaminokkal és igazi őszi hangulatot varázsol a konyhádba!

Hozzávalók

  • 2 alma
  • 2 kisebb édesburgonya
  • 2 és fél ek sótlan vaj
  • 5 tk juharszirup
  • 1 tk fahéj
  • ¼ tk szegfűbors
  • ¼ tk őrölt szegfűszeg
  • ¼ tk szerecsendió
  • ⅛ tk só

Elkészítés

Az édesburgonyát hámozzuk meg, kicsit szurkáljuk meg, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük addig, amíg kissé megpuhul, de még nem sül meg (kb. 20 perc). Ezután szeleteljük fel, és a felét helyezzük el egy tűzálló edény alján. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a juharszirupot és a fűszereket. Ebből a keverékből csorgassunk az édesburgonyára. Az almát szeleteljük fel és a felét helyezzük az édesburgonyára. Öntsünk rá a szirupból, majd még egy-egy réteg édesburgonyát és almát helyezzünk rá. Ha az összes szirupot ráöntöttük, tegyük be sütőbe és 30-40 perc alatt süssük készre.

Fotó: gannett-cdn.com

Oldalak

Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...