A gőzben edzett zöldség - Rakott brokkoli hús nélkül
A gőzben előfőzött mirelitzöldségek használatával akár 3 perc alatt, kényelmesen és nagyon egyszerűen elkészíthetjük az aznapi vacsora vagy ebéd köretét. Zöldséget enni pedig nem csak jó, hanem egészséges is, hiszen tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal.
Hozzávalók
- Bonduelle Vapeur fagyasztott brokkoli rózsák (gőzben előpárolt)
- 25 dkg főtt barna rizs
- só, bors
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 2 dl tejszín
Elkészítés
Egy tűzálló tálat kenjünk ki zsiradékkal, és terítsük el benne a főtt barna rizst. Ezután sózzuk, borsozzuk, és a tetejét egyenletesen rakjuk ki a brokkolival. A reszelt sajtot és a tejszínt keverjük össze, rakjuk a brokkolira, és 180 fokos előmelegített sütőben süssük szép pirosra. Egytálételként vagy köretként egyaránt tálalhatjuk.
Előfőzött segítség a Bonduelle-től! (x)
A Bonduelle Vapeur mirelit termékei esetében egy különleges előpárolási eljárás részeként a zöldségeket a speciális fajták szelektálása, betakarítása, mosása és méret szerinti osztályozása után, forró víz helyett gőzben blansírozzák és csak ezután kerülnek a zöldségek lefagyasztásra, amelyek így nem csak zamatukat, de színüket, roppanós állagukat és frissességüket is megtartják. A mennyei étkek elkészítésében pedig már csak a kreativitásunk szab határt!
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Brokkoli krémleves - Recept