Puliszka - Recept

A puliszka - vagy más néven polenta - kukoricalisztből készült kásás étel, amely a 18. század elején jelent meg a magyar nyelvben.

Hozzávalók

  • 25 dkg kukoricadara
  • 15 dkg juhtúró
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

A puliszkához háromszoros mennyiségű forrásban lévő, enyhén sós vízben, amibe egy kis vaj is kerül, folytonos kavarás mellett megfőzzük a kukoricadarát. Amikor a dara a vizet felszívta, a tűzről levéve, lefedve kb. 5 percig pihentetjük, majd a kész puliszkába még forrón belekeverjük a juhtúrót.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: bigboldbeautifulfood.blogspot.com

Oldalak

Utazás
A többség ki akarja majd használni a húsvéti hosszú hétvégén kínálkozó jó időt, és biztosan útra fog kelni. Azonban van néhány dolog, amire figyelni kell a közlekedésben!
Lifestyle
A Vízöntő szerelmi életében drámai változások várhatók. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Lifestyle
Most elfelejtheted a monoton EDM ütemeket, amiket a fesztiválokon hallasz. Itt a selymes vokálok, és dallamok kerülnek előtérbe.