Pontyhalászlé ikrával - Recept

Ha unod a hagyományos halászleveket, próbáld ki a pontyhalészlevet, ikrával! Reméljük ez a recept elnyeri majd a tetszésed.

Hozzávalók

  • 8 szelet ponyt
  • 25-30 dkg ikra
  • 25 dkg halászlésűrítmény
  • 2 db halászlékocka
  • 1 db hegyes paprika
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • olaj
  • friss vagy tört csilipaprika
  • paradicsompüré
  • vörösbor

Elkészítés

Kevés olajon megpároljuk a nagyon vékony szeletekre vágott hagymát, és felöntjük kb. 1,5 l vízzel. Amikor felforrt, hozzáadjuk a sűrítményt és a halászlékockát. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk az ikrát és a sózott halszeleteket, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Alacsony hőfokon készre főzzük, ügyelve arra, hogy a halszeletek megtartsák formájukat. Ízesíthetjük vörösborral, friss hegyes paprikával, sűríthetjük paradicsompürével. Tálaláskor adhatunk mellé friss vagy szárított csípős paprikát.

Ha szereted a pikánsabb halászleveket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!

Fotó: receptotletes.hu

Oldalak

Fashion&Beauty
A hiperpigmentáció olyan állapot, amely során a bőrön sötét foltok jelennek meg, melyek az egyenetlen melanin eloszlás miatt alakulnak ki. A jó hír viszont, hogy felveheted a küzdelmet a nemkívánatos...
Fashion&Beauty
A tavasz elég kiszámíthatatlan évszak és ilyenkor igazi kihívást jelent sikkesen, de mégis praktikusan öltözködni.
Lifestyle