Pontyhalászlé ikrával - Recept
Ha unod a hagyományos halászleveket, próbáld ki a pontyhalészlevet, ikrával! Reméljük ez a recept elnyeri majd a tetszésed.
Hozzávalók
- 8 szelet ponyt
- 25-30 dkg ikra
- 25 dkg halászlésűrítmény
- 2 db halászlékocka
- 1 db hegyes paprika
- 1 közepes fej vöröshagyma
- olaj
- só
- friss vagy tört csilipaprika
- paradicsompüré
- vörösbor
Elkészítés
Kevés olajon megpároljuk a nagyon vékony szeletekre vágott hagymát, és felöntjük kb. 1,5 l vízzel. Amikor felforrt, hozzáadjuk a sűrítményt és a halászlékockát. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk az ikrát és a sózott halszeleteket, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Alacsony hőfokon készre főzzük, ügyelve arra, hogy a halszeletek megtartsák formájukat. Ízesíthetjük vörösborral, friss hegyes paprikával, sűríthetjük paradicsompürével. Tálaláskor adhatunk mellé friss vagy szárított csípős paprikát.
Ha szereted a pikánsabb halászleveket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!