Pirított leves kolbásszal

A hagyományosabb magyar konyha, illetve a kolbász szerelmeseinek ideális vasárnapi leves lehet, tartalmasabb húsos, vagy könyebb második fogás mellé is passzol.

A hagyományosabb magyar konyha, illetve a kolbász szerelmeseinek ideális vasárnapi leves lehet, tartalmasabb húsos, vagy könyebb második fogás mellé is passzol.

Hozzávalók

  • 3 marék tarhonya
  • 2 db nagyobb krumpli, vagy 3 db kisebb
  • 2 db sárgarépa
  • egy fél szál szál parasztkolbász
  • egy leveskocka
  • egy kávéskanál őrölt pirospaprika
  • olaj, víz
  • kevés zöldpetrezselyem

Elkészítés

A tarhonyát kevés olajon kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a felkarikázott sárgarépát, majd a leveskockát és a pirospaprikát. Kicsit hagyjuk főni, majd később a felkockázott krumplit is hozzátesszük, meg a zöldpetrezselymet, a kolbászt pedig csak akkor dobjuk rá, ha már a krumpli is majdnem teljesen megfőtt.

Tipp: A tarhonyát lehet hagymában megforgatva is pirítani.

Próbáld ki a zöldborsó krémlevest is!

Oldalak

Lifestyle
A lakó kertészkedni akartak a budapesti, XII. kerületi házánál, de hátborzongató dolog fogadta. A medencében két tetemet is talált.
Sztárok
Új lemezének fogadtatásáról, a női rapperlét mivoltáról és a siker hatásairól is kérdeztük Sisit, akivel a Budapest Park nyitó sajtótájékoztatóján beszélgetettünk.
Sztárok
Ma a DJ és producer világsztár, Kygo bejelentette 2024-es világkörüli turnéjának észak-amerikai és európai állomásait. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között...