Pihe-puha zablisztes piskóta - Ellenállhatatlan süti bűntudat nélkül
Diétás piskóta? Naná, hogy létezik! Sztárszerzőnk, az Éhezésmentes karcsúság Szafival blog szerkesztője máris megmutatja, hogyan kell elkészíteni!
Hozzávalók:
A világos részhez:
- 4 tojás
- 25 g tejföl/ joghurt
- 2 csapott evőkanál DW negyedannyi cukorhelyettesítő
- 5 evőkanál zabpehelyliszt
- 1 kk. sütőpor
A kakaós részhez:
- 4 tojás
- 25 g tejföl/ joghurt
- 2 csapott evőkanál DW negyedannyi cukorhelyettesítő
- 5 evőkanál zabpehelyliszt
- 3 evőkanál Szafi-Fitt kakaópor
- 1 kk. sütőpor
Elkészítés:
A világos és a kakaós részeket külön-külön készítjük el, a tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a "cukorral" habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a cocomast/tejfölt/joghurtot, a lisztet és a sütőport, illetve a kakaós részhez a kakaóport. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a masszákhoz. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük (33 cm x 20 cm), először a világos részt, majd tetejére a kakaós részt. A tetejére szórhatunk gyümölcsöt (meggyet, cseresznyét, stb.) is. 170 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. A tetejét DW porcukorral vagy porrá őrölt édesítővel meghintjük.
Olvasd el ezt is:
Paleo Rigó Jancsi - Klasszikus sütemény glutén, tej és cukor nélkül