Penne carbonara - Olasz ebéd
Tradicionális, laktató olasz tésztakülönlegesség. Az olasz konyha szerelmeseinek kötelező megkóstolni.
Hozzávalók:
- 1 doboz penne tészta
- 25 dkg bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- só, bors, olaj
Elkészítés:
Vágjuk a szalonnát apró kockákra, majd pirítsuk meg saját zsírjában. Ezt követően vegyük le a lángról, és nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdeket. Ezalatt a tésztát olajos-sós vízben készre főzzük. Helyezzük egy hőálló, zárható fedelű edénybe és üssük rá a tojásokat, majd a kifőtt tésztát borítsuk bele az edénybe. Helyezzük rá a fedőt, és alaposan rázzuk össze, hogy mindenhova jusson a szószból, majd lefedve hagyjuk állni pár percig, hogy a tojás ráfőjjön a forró tésztára. Ezt követően tányérokra halmozzuk és kevés petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.