Penne carbonara - Olasz ebéd

Tradicionális, laktató olasz tésztakülönlegesség. Az olasz konyha szerelmeseinek kötelező megkóstolni.

Hozzávalók:

  • 1 doboz penne tészta
  • 25 dkg bacon
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • só, bors, olaj

Elkészítés:
Vágjuk a szalonnát apró kockákra, majd pirítsuk meg saját zsírjában. Ezt követően vegyük le a lángról, és nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdeket. Ezalatt a tésztát olajos-sós vízben készre főzzük. Helyezzük egy hőálló, zárható fedelű edénybe és üssük rá a tojásokat, majd a kifőtt tésztát borítsuk bele az edénybe. Helyezzük rá a fedőt, és alaposan rázzuk össze, hogy mindenhova jusson a szószból, majd lefedve hagyjuk állni pár percig, hogy a tojás ráfőjjön a forró tésztára. Ezt követően tányérokra halmozzuk és kevés petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

Oldalak

Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.
Sztárok
Csütörtök délelőtt jelentették be, hogy az 55 esztendős ausztrál énekesnő is fellép majd az idei Sziget Fesztiválon.