Ez az új kedvencem: Parmezános halfilé a sütőből 30 perc alatt
Nagyon szeretem a különböző halas fogásokat, épp ezért igyekszem minél gyakrabban beilleszteni az étrendembe. Finom, egészséges, ráadásul hamar el is készül. Íme, egy szuper recept!
Hozzávalók
- ¾ csésze reszelt parmezán sajt
- 2 tk pirospaprika
- 1 ek apróra vágott petrezselyem
- ¼ tk só
- 1 ek extra szűz olívaolaj
- 4 tőkehalfilé
Elkészítés
A parmezánt keverjük el a pirospaprikával, az aprított petrezselyemmel és a sóval. A halat locsoljuk meg olívaolajjal és forgassuk bele az előző keverékbe. Ha nem tapadna rá, ujjunkkal finoman nyomkodjuk rá. Helyezzük a halakat sütőpapírral kibélelt tepsibe, a tetejére pedig szórjuk a maradék sajtos keveréket. 200 fokra előmelegített sütőben süssük készre 10-15 perc alatt.