Panettone - Az itáliai konyha egyik ínyencsége

Az olasz konyha legkedveltebb karácsonyi csemegéi közé tartozó ételt könnyen elkészíthetjük otthon is. Nekünk bejgli, nekik panettone. Íme, a recept!

Hozzávalók

  • 600 g liszt
  • 25 g élesztő (1 csomag)
  • 220 g vaj
  • 4 tojás
  • 2 dl langyos tej
  • 2 tojássárgája
  • 200 g kristálycukor
  • 80 g narancshéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 g mazsola
  • 2 csipetnyi só
  • 350 ml langyos víz

Elkészítés
Első lépésként a lisztet beleöntjük egy tálba, majd a középén kialakítunk egy mélyedést, ahová beleszórunk néhány alapanyagot: az élesztőt, a tej felét, egy ek. cukrot. Utána összekeverjük őket, addig amíg az élesztő folyékonnyá nem válik. 30 percig hagyjuk kelni a tésztát. A fél óra leteltével a megmaradt cukrot, tejet és a tojássárgáját is keverjük hozzá a masszához. A vajat és a fűszereket is hozzákeverhetjük, majd összegyúrjuk, és újra kelni hagyjuk körülbelül 1 órán keresztül. Mialatt a tészta kel, a gyümölcsöket daraboljuk fel és cukrozzuk meg. A tészta formát alaposan vajazzuk ki és szórjuk meg liszttel.
A tészta kikelése után nyújtsuk ki a deszkán és szórjuk rá a gyümölcsöket. Ha ezzel megvolnánk, akkor gyúrjuk össze a tésztát, és a sütőformába kihelyezve kelesszük még további 1 órán át. Előmelegített sütőben 200 fokon, körülbelül 50 percig sütjük.

Oldalak

Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...
Fashion&Beauty
A különféle izgalmas ruhatrendek mellett idén természetesen a figyelemre méltó cipőkből sem lesz hiány.