Orosz hússaláta recept

Sokan azért nem szeretik a salátákat mert hiányolják belőle a húst. Hát ebben van bőven...

Hozzávalók

  • 250 g sült hús
  • 120 g héjában főtt burgonya
  • 60 g tisztított alma
  • 60 g csemege uborka
  • 30 g sonka
  • 2 db főtt tojás
  • 200 g majonéz
  • 0,5 dl fehér bor
  • 0,5 dl tejszín
  • ½ csomó petrezselyem
  • só, őrölt fehérbors
  • mustár
  • porcukor
  • citromlé

Elkészítés

A csemege uborkát és az almát meghámozzuk, majd metéltre vágjuk. Hasonlóan daraboljuk a főtt burgonyát és a sonkát is. A tojásszeletelővel felvágott tojásból pár karikát tegyünk félre a díszítéshez. Keverőtálba tesszük a majonéz háromnegyed részét, sózzuk, borsozzuk, mustárral és citromlével ízesítjük, majd óvatosan hozzákeverjük a metéltre vágott anyagokat, illetve a felszeletelt tojást. A salátát megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítjük, majd jól lehűtjük. Üveg vagy porcelánedényben tálaljuk, a maradék majonézből, borral és a tejszínnel készített tartármártással bevonjuk. Oldalát a tojáskarikákkal és a sonkával díszítjük. Amennyiben a sonkát apróra vágtuk, akkor meghinthetjük vele a hússaláta tetejét a petrezselyemzölddel együtt.

Ezt is ajánljuk: Tavaszi sonkasaláta - Katt ide!

Fotó: magdascauldron.com

Oldalak

Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...