Olcsó és laktató - Parmezános rakott krumpli

A megszokott rakott krumplit is izgalmasabbá tehetjük, ha kicsit változtatunk a bevált recepten. Következzen egy olcsó, laktató, de nem egyhangú étel!

 

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • fél kg krumpli
  • 1 doboz babkonzerv
  • újhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • fél csésze tej
  • reszelt parmezán
  • krémsajt
  • bors
  • chili

Elkészítés

Pucoljuk meg a krumplit és a hagymákat, majd rétegezzük a hozzávalókat az alábbi sorrendben: krumpli, bab, hagyma. Ne felejtsük el a sót, a chilit és a borsot sem! Ha készen vagyunk, akkor öntsük rá a tejet a krumplira, majd kenjük szét a krémsajtot a tepsi tetején és szórjuk rá a parmezánt is. A krumpli puhulásáig süssük a rakottast, ami körülbelül 25-30 perc, de a huszadik perc után érdemes 5 percenként megszurkálni a krumplit.

Májjal töltött paradicsom baconös újkrumplival

Fotó: foodnetwork.com

Hasonló cikkek

Sült rizs - Recept
Bármilyen hús mellé tökéletes választás a sült risz, ami a legegyszerűbb ételt is különlegessé varázsol.
Farsangi fánk - Recept
A farsangi időszakból nem hiányozhat ez az isteni édesség! Fogyaszthatjuk lekvárral vagy anélkül, mindenhogy finom.
3 tojásos fogás reggelre - Recept
Ha már unjuk a hagyományos rántottát, próbáljuk ki a következő három receptet, amelyek segítenek kissé változatosabbá tenni a reggeliket!

Szólj hozzá Te is!