Olcsó és laktató - Parmezános rakott krumpli

A megszokott rakott krumplit is izgalmasabbá tehetjük, ha kicsit változtatunk a bevált recepten. Következzen egy olcsó, laktató, de nem egyhangú étel!

 

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • fél kg krumpli
  • 1 doboz babkonzerv
  • újhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • fél csésze tej
  • reszelt parmezán
  • krémsajt
  • bors
  • chili

Elkészítés

Pucoljuk meg a krumplit és a hagymákat, majd rétegezzük a hozzávalókat az alábbi sorrendben: krumpli, bab, hagyma. Ne felejtsük el a sót, a chilit és a borsot sem! Ha készen vagyunk, akkor öntsük rá a tejet a krumplira, majd kenjük szét a krémsajtot a tepsi tetején és szórjuk rá a parmezánt is. A krumpli puhulásáig süssük a rakottast, ami körülbelül 25-30 perc, de a huszadik perc után érdemes 5 percenként megszurkálni a krumplit.

Májjal töltött paradicsom baconös újkrumplival

Fotó: foodnetwork.com

Hasonló cikkek

Hasselback burgonya - Recept
Ez a finomság arról a stockholmi étteremről kapta a nevét, amelyben először készítették el. Ez már több mint 70 éve volt, ám azóta is töretlenül imádják Európában. Kip...
Könnyű vajbabos saláta - Recept
Bátran nyúljunk a konzervekhez és a fagyasztott mirelit termékekhez is, hiszen olyan előnyöket kínálnak a kezdő háziasszonyoknak, amelyek megkönnyítik még a bonyolulta...
Reggeli répaital - Recept
A reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ha egy ilyen vitaminbombával indítjuk a napot, akkor biztosan fantasztikusan fogjuk érzeni magunkat.

Szólj hozzá Te is!