Olcsó és laktató - Parmezános rakott krumpli

A megszokott rakott krumplit is izgalmasabbá tehetjük, ha kicsit változtatunk a bevált recepten. Következzen egy olcsó, laktató, de nem egyhangú étel!

 

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • fél kg krumpli
  • 1 doboz babkonzerv
  • újhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • fél csésze tej
  • reszelt parmezán
  • krémsajt
  • bors
  • chili

Elkészítés

Pucoljuk meg a krumplit és a hagymákat, majd rétegezzük a hozzávalókat az alábbi sorrendben: krumpli, bab, hagyma. Ne felejtsük el a sót, a chilit és a borsot sem! Ha készen vagyunk, akkor öntsük rá a tejet a krumplira, majd kenjük szét a krémsajtot a tepsi tetején és szórjuk rá a parmezánt is. A krumpli puhulásáig süssük a rakottast, ami körülbelül 25-30 perc, de a huszadik perc után érdemes 5 percenként megszurkálni a krumplit.

Májjal töltött paradicsom baconös újkrumplival

Fotó: foodnetwork.com

Hasonló cikkek

Vaníliás csiga fahéjjal és mazsolával - Recept
A péksüteményeket mindenki kedveli és milyen jó is, amikor a reggelt egy friss, finom édességgel nyitjuk. Ezzel a süteménnyel garantáltan jól indul majd a nap! ...
Csicseriborsó pogácsa - Recept
A csicseriborsó csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezáltal kisebb eséllyel alakul ki szív- és érrendszeri megbetegedés. Ezen kívül tartalmaz karotint, javítja a látá...
Csokoládés pohárkrém málnával - Recept
A csokoládénak egész évben szezonja van, finom friss málnával azonban még inkább feldobhatjuk! Pohárkrémet készíteni igen egyszerű, így ezt a receptet mindenkinek érde...

Szólj hozzá Te is!