Mozzarellás-paradicsomos tészta csirkehússal - Olaszos ízek
Cikkünkben ezúttal egy villámgyorsan összedobható csirkés-mozzarellás tésztaétel receptjét mutatjuk be! Olvasd el és készítsd el még ma!
Hozzávalók
- 400 g penne
- 2 ek olívaolaj
- 2 csirkemell
- só, bors
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 üveg Marinara szósz
- 1/2 tk pirospaprika-pehely
- 1/2 csésze víz
- 2 ek aprított friss petrezselyem
- 200 g friss mozzarella
- 1/4 csésze reszelt parmezán
- 12 bazsalikomlevél
Elkészítés
A tésztát enyhén sós vízben főzzük meg. A csirkemellet kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk, majd olajban süssük jól át. Ezt követően szedjük ki egy tálba a húst, a serpenyőbe pedig tegyük bele az aprított hagymát és a fokhagymát. 2-3 percig pirítsuk, majd állítsuk alacsonyabb fokozatra és adjuk hozzá a szószt, a pirospaprika-pelyhet és a vizet. Ha elkevertük, tegyük bele vissza a húst. 7-8 percig főzzük együtt, majd adjuk hozzá a felkockázott mozzarellát. 2-3 percig főzzük még, majd zárjuk el alatta a gázt. A tésztát szedjük ki egy tányérra, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, reszeljük rá a parmezán felét, öntsük rá a szószt, végül a tetejére szórjuk a maradék parmezánt és az aprított bazsalikomleveleket.