Mézes-citromos csirke brokkolival - Keleti ízvilág

Egy keleties ízvilágú fogást varázsolhatunk tányérunkra ezzel a mézes-citromos-brokkolis csirkével. Mutatjuk a receptet, próbáld ki még ma!

Hozzávalók

  • 500 g csirkemell
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek rizsecet
  • 1 és 1/2 tk szezámolaj
  • só, bors
  • 1 és 1/2 csésze apróra vágott brokkoli

A mártáshoz

  • 3/4 csésze alaplé
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 ek méz
  • 1 tk frissen reszelt gyömbér
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk chiliszósz
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • só, bors

Elkészítés

Egy közepes méretű tálban keverjük el a szójaszószt, a rizsecetet, a szezámolajat, a sót és a borsot. A csirkét vágjuk kockára és forgassuk bele ebbe a pácba. Minimum 15 percre tegyük hűtőbe pácolódni. Közben készítsük el a mártást: keverjük el az összes hozzávalót. Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban forrósítsuk fel egy kis olajat, majd tegyük bele a megtisztított és rózsáira bontott brokkolit. Kevergessük, majd 2 perc múlva, miután a brokkoli fényes zöld lesz, szedjük ki egy tányérra és tegyük félre. Még egy kis olajat tegyünk a serpenyőbe/wokba és adjuk hozzá a bepácolt csirkét. Süssük pár percig, majd tegyük bele vissza a brokkolit is. Ezt követően öntsük rá a szószt és még 2-3 percig főzzük. Rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: chewnibblenosh.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!