Mentás hűs eperkrémleves ananászdarabokkal - A forró nyári napokra
Végre elérkezett a gyümölcsleves szerelmeseinek az ideje, ugyanis a nyár beköszöntével olyan finomságokat lehet pillanatok alatt és főzés nélkül elkészíteni, amik tele vannak vitaminnal és gyümölcshússal. Ez a mentás eperleves szemet gyönyörködtető és mennyei ízű is.
Hozzávalók
- 500 g friss eper
- 200 g felkockázott ananász
- 3 dl eperlé
- 1 dl tejszín
- 20 g apróra vágott menta
Elkészítés
A friss epret kockázzuk fel, majd 100 g-ot tegyünk félre. Az ananásszal is tegyünk így, majd egy pár szemet ebből is tegyünk félre. A maradék epret és ananászt tegyük turmixgépbe, adjuk hozzá a mentát és az eperlevet is, majd 2 percig turmixoljuk egyenletesre. Tálaláskor szórjunk a tányér aljára az eperből és az ananászból, öntsük föl a levessel, majd a közepébe csepegtessünk a tejszínből, hogy krémes kontrasztot adjon a gyümölcsök frissességével. Mentával meghintve bolondítsuk meg.