Meggylekvár recept - Tartósítószerek nélkül

Ha vegyszermentes finomságot szeretnénk készíteni, nagy gondot kell fordítanunk az üvegek forró vízzel (vagy esetleg alkohollal) történő fertőtlenítésére, azaz a csírátlanításra. Ennek hiányában a különféle gombák és baktériumok hatására több órás munkánk egykönnyen a penész martalékává válhat.

Hozzávalók

  • 1 kg magozott meggy
  • 50-60 dkg nádcukor

Elkészítés

A meggyet turmixoljuk össze, keverjük bele a nádcukrot, és állandó keverés mellett főzzük lassú lángon. Majd forrástól számítva mintegy 4 perccel kezdjük befőttesüvegekbe tölteni, amit azonnal zárjunk le, majd fordítsuk fejre öt percre és már mehet is az éléskamránkba.

Ezt is ajánljuk: Bundás sült meggy

Oldalak

Sztárok
A walesi hercegné március végén, a közösségi médiában jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak az orvosok. A legfrissebb fejlemények arra engednek következtetni, hogy súlyosbodott Katalin állapota.
Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.
Utazás