Marhahúsleves - Jó választás a vasárnapi ebédhez
A vasárnapi ebédhez már-már elmaradhatatlan a jól megszokott finom húsleves. Receptünkkel egy igazi klasszikus levest készíthetsz el.
Hozzávalók
- 2 kg marhahús
- 4 db fehérrépa
- 2 db zeller
- 5 db sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 6-7 gerezd fokhagyma
- 2 fej karalábé
- 4 db felkockázott krumpli
- 1 csokor petrezselyem
- fűszerek: só, bors, vegeta
Elkészítés
A marhahúst vágjuk fel kisebb darabokra, majd hideg vízben tegyük fel főni. Eközben a zöldségeket daraboljuk fel, de csak akkor adjuk hozzá a húshoz, ha az már legalább egy órája fő. A fűszereket folyamatosan szórjuk bele a levesbe, majd időszakosan kevergessük és kóstoljuk meg. Ízesítsük ízlés szerint. A tetejére tegyünk petrezselymet. A leveshez készíthetünk galuskát vagy tésztát is.