Mandulás torta - Krémes kényeztetés

Imádjuk ezt a receptet, mert nagyon könnyű elkészíteni. Az eredmény pedig nagyon krémes, de csöppet sem émelyítően édes.

Hozzávalók 1 db 6 személyes tortához:

A piskótához:

  • 180 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 evőkanál habtejszín
  • 2 db egész tojás
  • 150 g búzaliszt
  • 85 g szeletelt mandula

A habhoz:

  • 2 db tojásfehérje
  • 120 g porcukor
  • 90 g szeletelt mandula

A tálaláshoz:

  • Porcukor
  • Tejföl
  • Tejszínhab
  • Szeletelt mandula

Elkészítés:
180 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk. Először a piskótát készítjük el. A 2 egész tojást kihabosítjuk, és félretesszük. Keverjük össze a vajat, cukrot, és a sót, majd a citromhéjat és a tejszínt is adjuk hozzá. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tojásokat - amelyeket előzőleg kihabosítottunk -, a lisztet, és a mandulát. Az így kapott masszát tegyük a tortaformába, egyenletesen oszlassuk el, és 20-25 percig süssük. Amíg sül, készítsük el a krémet. A két darab tojásfehérjét verjük habbá a porcukorral, és adjuk hozzá a mandulát. Ha a tésztaalap kisült, vegyük ki a sütőből, tegyük rá a krémet, és helyezzük vissza a sütőbe újabb 20 percre, vagy amíg meg nem keményedik a teteje. Ha kihűlt szeleteljük, és készítsük el a mousse-t. A tejfölt ízlés szerint édesítsük a porcukorral, majd adjunk hozzá annyi tejszínhabot, hogy gombócozni lehessen.

Evőkanállal tegyünk két gombócot a tányérra, és szórjuk meg stiftelt mandulával.

Oldalak

Sztárok
A RTL-en feltűnő zsűritagok nem tették zsebre, amit kaptak a színésztől. Szabó Győző anno szerepelt is a műsorban.
Lifestyle
Te elgondolkoztál már azon, hogy mik azok a dolgok, amik mindig megtalálhatóak a hűtődben és a konyhádban? A hollywoodi filmekben általában mindig látunk sört a hűtőben, de az nincs a magyarok...
Sztárok
Kevesen tudják, de bizony Jennifer Lawrence-nek két bátyja is van, akik gyakran megtréfálták gyerekkorában, ám ennek ellenére mindig is szoros kapcsolatuk volt a testvéreknek, és ez így van a mai...